16

DEC

Bijna 10.000 ingezamelde handtekening vóór referendum Stadhuisplein!

LEES OOK

TILBURG | 16 DECEMBER | REDACTIE

Vooruitlopend op de definitieve uitslag van later deze week staat de teller op bijna 10.000 handtekeningen voor het referendum Stadhuisplein. Dat is ruim meer dan de benodigde 8.404. "Natuurlijk vallen er nog wat ongeldige formulieren af", zegt Frans van Aarle, "maar dat zullen er nooit 500 zijn!"

Daarmee is het raadgevend referendum Stadhuisplein een feit! En daarmee ook het eerste raadgevend referendum voor de stad Tilburg. Van Aarle is buitengewoon blij met dit resultaat en bedankt in een eerste reactie alle inwoners, vrijwilligers en belangenverenigingen voor hun inzet de afgelopen maanden. Door dit burgerinitiatief met LOKAAL TILBURG te faciliteren, hoopt Van Aarle de politiek weer wat dichter bij de Tilburgers te hebben gebracht. Zonder anderen tekort te doen, wil Van Aarle vooral de Familie Klaarwater extra bedanken voor hun inzet. Samen zorgen zij voor meer dan 1.000 handtekeningen.

 

Wanneer het referendum plaats zal vinden is nog niet bekend. LOKAAL TILBURG opteerde eerder deze week het referendum tezamen met het landelijk referendum van Geen Peil op 6 april te houden maar dat haalde het niet in de Raad. Er ligt nu een voorstel van de Raad voor 8 juni 2016. Het definitieve besluit wordt genomen tijdens de gemeenteraad op 1 februari 2016.

 

De samenstelling  van de Onafhankelijke Commissie is inmiddels ook bekend. Philip Eijlander – voormalig rector van Tilburg University – zal leiding geven aan de commissie en geassisteerd worden door Tamara Metze, Cees Jan Pen en Sjoerd Vellenga.

© 2015-2016 Lokaal Tilburg