11

SEP

LOKAAL TILBURG wil raadgevend referendum voor winkelrondje en renovatie Stadskantoor 1

LEES OOK

TILBURG | 11 SEPTEMBER | FRANS VAN AARLE

Maandagavond 7 september hebben een groot aantal insprekers hun ongenoegen geuit over de besluitvorming rondom het winkelrondje en renovatie Stadskantoor 1. De rode draad was wederom het gevoel van machteloosheid. Organisaties, maar vooral ook de bewoners rondom het Stadhuis zijn nauwelijks betrokken in de besluitvorming en voelen zich niet serieus genomen.

Je zal maar bewoner zijn van een appartement op de Katterug en via de media moeten vernemen dat er 42 bomen voor je deur moeten wijken voor een blinde muur die ook nog eens een groot deel van je daglicht wegneemt.

 

Een bewoonsters aan het Stadhuisplein, sloeg tijdens het inspreken de spijker op zijn kop door de vraag te stellen of de gemeente zelf nog wel respect heeft voor de bevolking van onze stad ?

 

Lokaal Tilburg vreest dat na het debacle Shopping Mall en Stappegoor wederom een historische fout gemaakt wordt door niet naar de stad te luisteren en vast te houden aan verouderde visies en college-afspraken.

 

Indien het College vast blijft zitten in deze tunnelvisie, rest ons niets anders dan te grijpen naar het zwaarste middel om onze binnenstad te redden van een historische vergissing.

 

Lokaal Tilburg wil horen wat de stad zelf vindt van de gebiedsontwikkeling Stadhuisplein en omgeving en kondigen hierbij het initiatief aan te komen met een voorstel tot het houden van een referendum over dit onderwerp.

 

Indien de raadsleden de stad niet willen horen dan schakelen wij met steun van een aantal organisaties meteen door naar de optie van een zogenaamd “raadgevend referendum” waarvoor wij vooral uw steun nodig hebben!!

 

Wordt vervolgd......

© 2015-2016 Lokaal Tilburg