28

JAN

Bouw wooninitiatief Zevenhoek bereikt haar hoogste punt.

LEES OOK

TILBURG | 28 JANUARI | REDACTIE

29 Januari is het dan eindelijk zover. De toekomstige bewoners van de Zevenhoek gaan samen met hun ouders en genodigden vieren dat de bouw haar hoogste punt bereikt. Van voorzitter Wim Groels van Stichting de Zevenhoek ontving LOKAAL TILBURG een update waarin hij zijn dank uitspreekt voor de ondersteuning.

In een persbericht schrijft de stichting:

 

Op vrijdag 29 januari 2016 15:00 uur gaan toekomstige bewoners samen met hun ouders en diverse genodigden dit heugelijk feit vieren. Bij deze gelegenheid zal een speciale ontworpen 'eerste' steen worden gelegd. Door het zachte winterweer is het hoogste punt nu al bereikt.

 

Op 12 oktober 2015 is bouwbedrijf Verhoeven uit Diessen gestart met de bouw van het appartementencomplex met gemeenschappelijke ruimtes aan de Thornerbeek 13 in de Blaak  in Tilburg, bestemd voor 16 jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking. Na een min of meer onzichtbare voorbereiding van jaren, ging hiermee een lang gekoesterde wens van de ouders en de toekomstige bewoners, samenwerkend in stichting de Zevenhoek, in vervulling.

 

Als alles voorspoedig verloopt, is de bouw nog voor de zomervakantie gereed en zullen de bewoners na de

zomervakantie in hun appartementen kunnen gaan wonen.

Het wooninitiatief komt tot stand in samenwerking met Van der Weegen Bouwontwikkeling BV en woningcorporatie TBV Wonen, beide uit Tilburg. Aerde Borgert architecten maakten het ontwerp. Het wooninitiatief is mede mogelijk geworden met steun van de gemeente Tilburg en van een groot aantal fondsen o.a. de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), VSB Fonds, Tivolifonds, Fonds Verstandelijk Gehandicapten en Stichting Nationaal Fonds Gehandicapten.

 

Betrokken partijen steunden ons vanuit een duidelijke visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Stichting de Zevenhoek is dan ook zeer verheugd dat het wooninitiatief met 24-uurszorg voor alle bewoners nu gerealiseerd wordt en dankt alle fondsen, sponsoren en schenkers die dit mogelijk maakten.

 

Op de website www.zevenhoektilburg.nl  is uitgebreide informatie te vinden over het wooninitiatief.

© 2015-2016 Lokaal Tilburg